Intake

Rond de 34ste week van de zwangerschap maak ik een afspraak met jullie voor een intake. Dit gesprek vindt bij jullie thuis plaats. Wanneer het jullie tweede, derde of vierde kindje is kun je aangeven dat je geen behoefte hebt aan een gesprek thuis. In dat geval vindt de intake telefonisch plaats. In het intake gesprek bespreken we jullie wensen rondom de kraamzorg, het verloop van de zwangerschap en maken we een indicatie van de kraamzorguren. Het gesprek duurt ongeveer een uur en wordt door jullie verzekeringsmaatschappij vergoed.

Bevalling

Waar jullie kindje geboren wordt bepalen jullie in overleg met de verloskundige of gynaecoloog. Bij een ziekenhuisbevalling hebben we drie belmomenten.
• Het eerste belmoment is wanneer jullie naar het ziekenhuis vertrekken voor de bevalling.
• Het tweede belmoment vindt plaats wanneer jullie kindje geboren is.
• Een derde belmoment vindt plaats wanneer jullie vertrekken vanuit het ziekenhuis. We spreken dan het tijdstip af waarop de kraamzorg begint.

Voor de thuisbevalling geldt dat ik graag op de hoogte wordt gebracht als:

• de weeën beginnen en/of de vliezen breken
• Je contact hebt gehad met de verloskundige en bekend is hoeveel ontsluiting je op dat moment hebt.
Nadat dit contactmoment heeft plaatsgevonden, bespreken we wanneer mijn komst prettig voor jullie is. De verloskundige is niet altijd gedurende de hele ontsluitingsperiode bij jullie, en het kan een veilig gevoel geven dat er dan een professionele kracht is die jullie kan ondersteunen tijdens deze periode.

Na de bevalling blijf ik in elk geval nog twee uur bij jullie om te monitoren of alles na de bevalling nog goed blijft gaan. Afhankelijk van het tijdstip blijf ik bij jullie en vangt de kraamzorg aan of verlaat ik jullie om de volgende morgen de kraamzorg op te starten.